Via de RABO kregen wij het heugelijke nieuws dat wij een bedrag hebben ontvangen van €250,00 voor het meedoen met de actie clubsupport. Het bedrag is geoormerkt er wordt gebruikt voor voorlichting binnen onze vereniging. Toch weer mooi meegenomen zeggen we dan. Bedankt RABO bank!

Bekijk de uitslagen op: www.rabobank.nl/leden/clubsupport

1 en 2 oktober Huiskamerfestival Gluren bij de Buren Lisse

Reserveer zaterdagmiddag 1 oktober 2022 in je agenda. Je kunt op ons complex komen kijken en luisteren naar een optreden in onze Blokhut. Hier vind je het hele programma: https://www.glurenbijdeburen-lisse.nl/

27 september 2020.

Algemene Ledervergadering. De uitnodigingen zijn de deur uit. Hier staan alle details in zoals lokatie en aanvangstijd.

23 september 2022.

In het kader van de najaarsfeesten van de Harddraverij Vereniging houdt Lisse Duurzaam op 23 september voor de 2e maal de activiteit “Fiets zoekt Boer”. De fietstocht laat de deelnemers kennis maken met lokale, duurzaam producerende boeren en andere bedrijven die duurzaamheid omarmen in hun bedrijfsactiviteiten.....

https://www.blikoplisse.nl/item/13179-fietstocht-fiets-zoekt-boer-2022

10 september 2022.

In het kader van de najaarsfeesten van de Harddraverij Vereniging houdt Lisse Duurzaam op 23 september voor de 2e maal de activiteit “Fiets zoekt Boer”. De fietstocht laat de deelnemers kennis maken met lokale, duurzaam producerende boeren en andere bedrijven die duurzaamheid omarmen in hun bedrijfsactiviteiten.....

https://www.visitduinenbollenstreek.nl/nl/agenda/2282141877/open-monumentendag-lisse

29 augustus 2022. "Mag ik even uw aandacht?"

Er wordt veel (tuin-afval) over de sloot gegooid wordt, ‘voor de dieren’. Waarschijnlijk wel heel goed en lief bedoeld, maar niet alle gewassen zijn goed voor koeien en schapen. Veel planten bevatten namelijk stoffen die giftig zijn voor schapen en runderen (trouwens ook voor paarden en geiten). Deze dieren zijn gevoelig voor diverse kruiden en giftige planten. Deze giftige planten kunnen gezondheidsklachten bij runderen en schapen veroorzaken en er dus voor zorgen dat de dieren ziek worden en soms doodgaan.

Giftige planten voor vee zijn o.a.:

Heermoes, boterbloem, gevlekte scheerling, boekweit, rode klaver, nachtschade (afval van tomaat, komkommer, courget, pompoen), vingerhoedskruid, herik, hondspeterselie, scherpe boterbloem, Jacobskruiskruid, St. Janskruid, stinkende gouwe, veldzuring, waterscheerling, wolfsmelk, slootafval.

Plantenafval van peulvruchten worden slecht verteerd of zijn volledig gevaarlijk voor de gezondheid van de dieren. Gooi je tuin vuil/afval niet over de sloot maar voer het af.

Namens de dieren, hartelijk dank.

Monique van Mil, tuin 71.

09 Juli 2022. Dit jaar organiseren we weer onze jaarlijkse BBQ. Terug van weggeweest gaan we op 3 september als iedereen weer terug is van vakantie gezellig samen een hapje en een drankje nuttigen.

We beginnen om 16:00 uur.

Deelname is mogelijk wanneer je je opgeeft via de mail aan Franco en na overmaken van €15,00 p.p. op de rekening van onze vereniging onder vermelding van je tuinnummer. Kinderen van 6 tot 12 jaar betalen €5. Heb je speciale wensen voor wat betreft het eten, geeft dat bij de aanmelding per mail meteen aan ons door.

franco@volkstuindersvereniginglisse.nl

IBAN: NL70 RABO 0191 8184 29

Stap op de fiets en ontdek de groene parels van de Duin- en Bollenstreek. Er is veel meer te beleven in je eigen buurt dan je wellicht zou denken.

Tijdens ‘Fiets zoekt Groen’ op 2 juli 2022 kun je een kijkje nemen bij de bijzondere, groene projecten in de Duin- en Bollenstreek via een mooie fietsroute die jezelf kan samenstellen. Laat je inspireren en stel je vragen aan gepassioneerde groen liefhebbers. Doe ideeën op voor je eigen tuin en stop tussendoor voor een groene wandeling of een hapje en drankje.

Steeds meer mensen genieten van tuinieren en dragen graag bij aan een beter klimaat. Meer groen in het dorp verbetert het milieu, helpt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder en geeft koelte in warme periodes. Daarnaast zorgt het contact met de natuur voor meer geluk en verbinding met elkaar.

Neem een kijkje op de site en stel je route samen.

https://www.degroeneuitdaging.nl/fietszoektgroen

09 mei 2022. Strak als een biljartlaken en kan zo weer jaren mee. Stukje vakwerk door de fa. Zwammerdam.


26 maart 2022. Voorbereidingen parkeerplaats. Strook asfalt verwijderd om zo de (nieuwe) bomen meer ruimte te geven. Binnenkort wordt de hele plaats opnieuw geasfalteerd. Dank aan de fa. Gromax.


24 maart 2022. Avondje zaaien in samenwerking met Groei & Bloei was een succes. 30 deelnemers kregen uitleg in het mysterie wat zaaien heet. Hou de agenda in de gaten voor meer van deze activiteiten.


19 februari 2022 Na alle storm schade in Lisse en omgeving konden na vandaag ook de stand van zaken op de tuin bekijken en helaas zijn er flink wat mensen waarbij de storm serieus heeft huis gehouden. Heel veel glasschade, maar zelfs hele kassen en huisjes hebben het niet gehaald. En aangezien er nog meer slecht weer aankomt is het verstandig om toch even te gaan kijken of er nog iets vastgezet, opgeruimd of veilig gesteld moet worden.

Daarnaast moet er voorzichtig gedaan worden met al het glas. Niet alleen in de tuin, maar ook op en naast het hoofdpad. En ook al het je geen schade, let toch goed op, want er kan glas van de buren in jouw tuin liggen. En het zal een hele klus worden om dit te ruimen.

Dus moeten we een goed plan maken hoe alles hersteld en opgeruimd gaat worden. Misschien moet er een puinbak komen om al het glas en materiaal in de gooien, wellicht hebben sommige van ons hulp nodig om dingen te ruimen of te herstellen. Dus heeft je buurman of buurvrouw schade, vraag of je kunt helpen. Maar heb je schade en kun je hulp gebruiken, vraag er ook gerust om. We zijn een vereniging en helpen waar we kunnen.

Bij sommige kassen staan nog altijd dakramen open en deuren op een kier. Als de storm daar grip op krijgt is de schade niet te overzien. Kijk er nog eens goed naar. En neem de KNMI meldingen serieus. Er is veel los materiaal weggewaaid en dat kan door de kast van een ander waaien. Neem even de tijd om voor een stom waarschuwing nog even over de tuin te lopen en alles goed vast te leggen. Onderschat de kracht van wind niet!

Sterkte allemaal.


29 januari 2022. Met een hele groep vrijwilligers zijn er 5 aanhangers met tuinafval naar de Meerlanden gebracht. Het bestuur zorgde voor de afvoer, de leden voor het vullen van de aanhangers.

Verder zijn deze dag ook de aspirant tuiners onder leiding van Wim bezig geweest een begin te maken met tuin #30. Er is geruimd en berg verse compst aangebracht. Volgende week het laatste deel voor nu en dan laten we de tuin tot maart even rusten. Hulde mensen!